VW extinde investigatiile

_85830871_gettyimages-490420362

Volkswagen a anunţat că va examina mai multe dintre motoarele sale diesel pentru a vedea dacă acestea conțin, de asemenea, software-ul folosit pentru manipularea datelor privind emisiile. În cazul în care motoarele au așa-numitul “dispozitiv de manipulare”, acest lucru ar putea extinde numărul de vehicule afectate.

VW a fost implicat într-un scandal al emisiilor cu motoarele sale EA 189. În prezent, acesta investighează si versiunile mai vechi ale motoarelor, EA 288, deși versiunile vândute în Europa nu sunt afectate.

În septembrie, Volkswagen a declarat că 11 de milioane de vehicule diesel au fost afectate de scandal, primul descoperit de autoritatea de reglementare din SUA, Agenția pentru Protecția Mediului (APE).

APE a descoperit că anumite motoare au fost echipate cu un dispozitiv care putea detecta când mașina era testată și modifica rezultatele emisiilor.

Anchete penale au fost lansate în Germania, Franța și Italia, iar VW s-a confruntat cu întrebări din partea deputaților din Marea Britanie.
Firma a alocat 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile cauzate de scandal, dar mulți analiști spun că bugetul nu va trebui extins.

http://www.bbc.com/news/business-34601593

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 15