VW forțează planurile cu camioane

52097019

VW forțează planurile cu camioane
Jucătorii de top de pe piața de camioane sunt Daimler și Volvo. O nouă ideea ar putea aduce divizia de camioane de la VW mai aproape de rivali.

Volkswagen avansează în colaborare cu cele două companii fiice ale sale, producătoare de camioane, MAN și Scania. MAN va primi unelte pentru camioane de cursă lungă de la sora sa suedeză, a declarat o persoană apropiată negocierilor. Achiziționarea acestor transmisii de la ZF Friedrichshafen se va termina. VW nu a vrut să comenteze acest lucru. Un purtător de cuvânt al MAN a declarat că anunțul va fi făcut marți la Hanovra în cadrul salonului de automobile noi IAA.

Volkswagen a trecut recent filiala sa suedeză Scania în întregime sub controlul său, pentru suma de 6,7 miliarde de euro, având intenția de a crea o alianță puternică cu MAN, care să concureze cu giganți precum Daimler sau Volvo. La MAN, Volkswagen are deja un acord de profit și control.

În Suedia, cei de la Wolfsburg trebuiau să fie atenți și la interesele celorlalți acționari. Pentru proiectele comune Scania nu trebuia să acorde un tratament preferențial surorii sale germane dață de ce oferea unor alți parteneri. Odată cu preluarea completă, acest lucru s-a schimbat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-soll-Lkw-Plaene-forcieren-article13647411.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =