VW Group cheltuie 25 de miliarde pentru baterii de mașini electrice

Volkswagen ID Vizzion concept

Pentru o companie care are doar două modele propulsate de baterii în ofertă, ambele vechi de câțiva ani, VW Group petrece foarte multă vreme vorbind despre acestea. Compania are planuri pentru a lansa 30 de vehicule electrice noi până în anul 2025 și a mai prezentat patru concepte de Volkswagen ID, primele vor intra în producție în noiembrie 2019.

La conferința anuală de presă ținută recent, reprezentanții VW au făcut o declarație care ar trebui să atragă atenția întregii industrii. VW Group a încheiat acum parteneriate cu LG Chem și Samsung pentru a furniza celule de baterie cu litiu-ion pentru mașinile electrice pe care le construiește în Europa, spune CEO-ul Matthias Mueller.

Iar în ceea ce privește China a cărei reglementări vor necesita probabil cea mai abruptă majorare a exemplarelor de vehicule electrice produse, a ajuns să încheie un parteneriat cu Contemporary Amperex Technology Ltd sau CATL. Parteneriatele au fost menționate recent de Bloomberg sau alte mari grupuri de presă și vor totaliza sume de peste 25 de miliarde de dolari pe întreaga durată a contractelor.

Volkswagen ID Crozz concept, 2017 Los Angeles auto show

Compania a declarat anul trecut că dorește să își asigure contracte pentru furnizarea de baterii, contracte ce vor totaliza 50 de miliarde de euro (63 de miliarde de dolari) pentru a le include în mașinile electrice planificate pentru aproape toate din cele 12 branduri pe care le deține. Până în anul 2025 VW Group se așteaptă să vândă 3 milioane de vehicule electrice pe an, a declarat Mueller, în cele 16 fabrici ale sale de pe mai multe continente. Din anul 2020 un model nou de mașină electrică va apărea efectiv o dată pe lună pentru a oferi cea mai variată flotă de modele electrice dintre toți producătorii auto.

https://www.greencarreports.com/news/1115733_vw-group-has-nailed-down-25-billion-of-battery-supply-it-said-today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 9 =