VW înregistrează cea mai bună lună din toate timpurile

Volkswagen mai are încă de-a face cu efectele scandalului emisiilor, pe multe din piețele pe care activează. Iar clienții germani sunt reținuți în cumpărarea de automobile noi de la concernul din Wolfsburg. La nivel mondial însă, marca VW înregistrează vânzări record.

Cel mai mare producător de automobile din Europa, Volkswagen, a înregistrat în luna septembrie vânzări record. Pentru prima dată în istoria firmei cei de la Wolfsburg au livrat într-o lună peste un milion de automobile. În special SUV-urile noi s-au vândut foarte bine, China joacă un rol important în acest sens, spune directorul de vânzări al concernului, Fred Kappler. Vânzările au crescut în luna septembrie cu 6,6% față de aceeași perioadă din anul trecut, pentru un total de 1,01 milioane de vehicule, explică reprezentanții VW. Din acestea în Europa au fost livrate 404.500 de automobile, ceea ce înseamnă o creștere de 1,5%.

Vânzările au fost propulsate în special de către cererea puternică din China. Acolo VW a livrat în luna septembrie un număr de 406.500 de automobile. Asta corespunde unei creșteri de 6,3%. Acolo clienții s-au decis să cumpere în special modele noi, precum Volkswagen Terramont și Tiguan, Audi A4L, precum și Skoda Kodiaq. Constructorul auto a înregistrat un declin pe piața autohtonă, în Germania vânzările au scăzut în luna septembrie cu 3,3%, în comparație cu aceeași lună din anul precedent, până la un total de 107.000 de vehicule.

Printre mărcile concernului un succes deosebit l-a avut în luna septembrie marca Seat. Aceasta a înregistrat o creștere de 11,2% pentru un total de 39.800 de livrări. Marca de bază, automobile personale Volkswagen, reprezentată prin modelele Golf și Passat și-a sporit livrările cu 8,4% pentru un total de 593.700 de automobile. Chiar și subsidiara de clasă premium, Audi, a livrat din nou mai multe mașini și a înregistrat o creștere de 2,6% pentru un total de 178.400 de mașini.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-verbucht-besten-Monat-aller-Zeiten-article20082211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 9 =