VW își asigură o linie de credit mai mare

1ffb6f5c0ba05e1fc873c0e7f44ea09e

Concernul VW, afectat serios de scandalul emisiilor, vrea să aibe mai mult spațiu de manevră în cazul resurselor sale financiare. Un împrumut de “bridging” în valoare de miliarde va fi disponibil până la mijlocul anului 2017. În prezent linia de credit nu va fi utilizată.

Volkswagen și-a prelungit creditul de bridging în valoare de 20 de miliarde de euro contractat pentru a acoperi efectele scandalului emisiilor. Linia de credit convenită împreună cu un consorțiu de bănci stă la dispoziția companiei până în iunie 2017, anunță un purtător de cuvânt.

Creditul va majora flexibilitatea financiară a concernului. În prezent linia de credit nu va fi utilizată. Volkswagen se va întoarce la momentul potrivit pe piața de obligațiuni. Compania va utiliza în continuare accesul la piața de capital și se va folosi de tranzacțiile ABS și de hârtiile comerciale, spune în continuare purtătorul de cuvânt. Directorul financiar Frank Witter a explicat la finalul lunii octombrie că, această linie de credit este neutilizată. Insiderii raportează că aceasta ar fi fost utilizată parțial și va fi acoperită la o dată ulterioară.

Volkswagen a încasat linia de credit în decembrie 2015 de la un consorțiu format din mai multe bănci, pentru a reduce costurile scandalului privind manipularea emisiilor. Atunci ar fi fost prea scump pentru cei de la Wolfsburg, datorită situației financiare, să ia bani de la investitori prin intermediul obligațiunilor.

De câteva luni este de așteptat ca cei de la Wolfsburg să se întoarcă pe piața de capital. Doi insideri au spus că decizia curții districtuale din San Francisco așteptată pentru miercuri reprezintă un compromis pentru răscumpărarea și repararea a 85.000 de automobile cu motoare diesel de mari dimensiuni de la Audi. Cu toate acestea, VW nu este sub presiunea timpului și va căuta un moment mai bun. Participanții la piață se așteaptă ca Volkswagen să ia un credit de mai multe miliarde de euro la începutul anului viitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-sichert-sich-laengere-Kreditlinie-article19204091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 18