VW lansează Golf electric cu autonomie sporită

85732015

După modelul Volkswagen Golf standard cu Facelift, VW prezintă acum un Golf electric modificat în cadrul show-ului auto de la Los Angeles. Pe lângă modificări de ordin vizual la exterior și în habitaclu, automobilul prezintă o nouă baterie care garantează semnificativ mai multă autonomie.

La scurtă vreme după prezentarea modelului Golf Facelift, VW arată și un E-Golf în cadrul show-ului auto de la Los Angeles. Automobilul electric va impresiona în primul rând printr-un spor semnificativ de autonomie.

Autonomia sporită a variantei electrice de Volkswagen Golf este dată de o nouă structură chimică a celulelor din baterie, prin care se sporește capacitatea electrică a acumulatorului pe litiu-ion de la 24,2 la 35,8 kWh. Mulțumită capacității crescute cu 50% E-Golf-ul poate oferi o autonomie de 300 de kilometri în loc de 200 cât era anterior, pentru o singură încărcare.

Dacă se folosește o priză cu încărcare rapidă (DC/40kW) acumulatorul poate fi încărcat în proporție de 80% în decurs de o oră. La o priză cu încărcare standard (AC/7,2 kW) proprietarul trebuie să aștepte cel puțin șase ore pentru o încărcare 100%. În ciuda capacității mărite, bateria ocupă același spațiu în automobil ca și la modelul anterior. Dar din păcate cântărește cu 30 de kilograme în plus.

Suplimentar, VW a mai lucrat la propulsorul de pe E-Golf. Astfel că puterea motorului a fost majorată de la 116 la 136 CP, iar cuplul motor instantaneu a crescut de la 270 la 290 newtonmetri. Prin acest lucru s-au îmbunătățit performanțele generale ale mașinii: timpul de sprint până la 100km/h s-a micșorat de la 10,4 secunde la 9,6, iar viteza maximă a crescut de la 140 la 150 km/h.

Noul E-Golf profită și de pe urma unor îmbunătățiri a gamei de comfort. A fost modificat desingul frontal și posteriorul, precum și farurile și stopurile cu LED. În habitaclu se pune la dispoziția utilizatorului instrumentul mixt Active Info Sisplay. Pentru echiparea de serie este disponibil sistemul de infotainment Discover Pro cu un display de 9,2 inch, care pe viitor va putea fi controlat prin gesturi și care permite interfațarea cu smartphone-uri actuale.

http://www.n-tv.de/auto/VW-bringt-E-Golf-mit-mehr-Reichweite-article19124766.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 21