VW mai suspendă un inginer de top

9d40d9b79af817010007262454f7cb7d

VW mai suspendă un inginer de top

Concernul Volkswagen resimte acum consecințele din scandalul emisiilor de gaze și concediază al patrulea inginer de top din companie. Omul a avut un rol esențial în dezvoltarea motorului afectat, EA 189.

Volkswagen AG a suspendat cel de-al patrulea inginer ca importanță din companie ca urmare a fraudelor privind emisiile de gaze în SUA. Falko Rudolph, în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat de obligațiile sale ca și conducător al fabricii de componente VW în Baunatal bei Kassel, spune o persoană apropiată evenimentelor.

Rudolph a fost între anii 2006 și 2010 șeful departamentului de dezvoltare motoare diesel la concernul de la Wolfsburg și este, potrivit insiderilor, tatăl transmisiei cu dublu ambreiaj. Inginerul nu a fost însă de găsit pentru declarații.

El aparține de o echipă de ingineri care a dezvoltat motorul EA 189. Acesta a fost în centrul scandalului privind emisiile. Volkswagen ar fi estimat cel mai recent că motorul, însoțit de software-ul malițios, a făcut parte din echiparea a peste 11 milioane de automobile care au înselat testele de emisie.

Împotriva concernului există acum anchete în desfășurare în SUA și Germania. Cercetările germane cu privire la acest caz se concentrează pe un grup de ingineri din divizia de cercetare și dezvoltare de la Volkswagen și echipa lor de dezvoltare pentru motoare diesel. Cel puțin trei alți manageri de rang înalt vor fi suspendați până la finalizarea anchetei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-suspendiert-weiteren-Top-Ingenieur-article16146241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 32 =