VW oprește vânzarea unora dintre modelele Diesel

Diesel

VW oprește vânzarea unora dintre modelele Diesel

Manipularea valorilor emisiilor la automobilele VW cu motoare diesel își arată acum consecințele în întreaga lume. Multe țări au deschis proceduri împotriva Volkswagen. În Australia unele modele au fost scoase de la vânzare. Autoritățile americane de mediu impune noi reguli, mai stricte, pentru întreaga industrie.

Datorită scandalului privind emisiile motoarelor diesel vânzarea anumitor automobile echipate cu aceste motoare a fost întreruptă în Australia de către cei de la Volkswagen. În special automobilele echipate cu motoare EA189 de 1,6 sau 2,0 litri vor fi retrase de pe piață, a anunțat producătorul auto.

Oprirea vânzărilor va rămâne în vigoare, până ce problema emisiilor de la aceste automobile va fi rezolvată, subliniază VW Australia. În Australia există potrivit estimărilor 40.000 de automobile care sunt afectate de scandal.

Guvernul de la Canberra a cerut vineri reprezentanților și conducerii VW și Audi să emită în săptămânile ce urmează un raport concret despre gradul de utilizare a testelor false de emisii din Australia. Producătorii auto sunt amenințați cu amenzi de miliarde datorită încălcărilor grave împotriva legilor australiene.

În Germania experții recomandă investitorilor să nu se pripească în a deschide proceduri legale împotriva VW. Pentru acest lucru există termen de un an de zile. Nu există încă informații concrete care să determine dacă VW și-a încălcat atribuțiile sale ad-hoc, spune directorul asociației de protecție a consumatorilor (DSW), Marc Tüngler, pentru Rheinischen Post. El avertizează că, singurii care vor profita de pe urma unui proces rapid sunt avocații. Pentru aceștia un proces rapid este un proces bun, pentru că este mai bogat în riscuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-stoppt-Verkauf-einiger-Dieselmodelle-article16066501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =