VW pierde în continuare cotă de piață

085b2a07d41e2788e89a8566e729e7ec

O scădere semnificativă a vânzărilor de automobile cu motoare diesel pe fondul scandalului emisiilor nu declanșează o criză la Volkswagen. Dar cel mai mare producător auto din Europa pierde cotă de piață pe una dintre cele mai importante piețe ale sale.

Volkswagen pierde în continuare cotă de piață în Europa, pe fondul scandalului emisiilor de la automobilele cu motoare diesel. Cu toate acestea, concernul VW este ca și până acum lider de piață în Europa, la mare distanță de concurenții săi. Cota sa de piață a scăzut în luna iunie la 23% după 24,2% în aceeași lună a anului precedent. Acest lucru a fost anunțat de asociația producătorilor auto, ACEA, la Bruxelles. Marca principală a concernului, marca Volkswagen, prezintă un declin al cotei de piață de la 11,7% la 10,9%. Această marcă, în special prin modelele Golf sau Passat, a încasat mare parte din efectele scandalului.

Chiar și în cazul vânzărilor, grupul Volkswagen prezintă doar o ușoară creștere, contrar trendului din industrie. Mărcile concernului au vândut în luna iunie în Uniunea Europeană în total cu 1,5% mai multe automobile, marca principală VW a înregistrat cu toate acestea un ușor minus de 0,3%.

VW nu suferă o criză a vânzărilor de pe urma scandalului emisiilor. Concernul a băgat însă mai mulți bani în promovarea vânzărilor, utilizând reduceri și publicitate suplimentară. Acest lucru a asigurat, împreună cu alți factori, o reducere a profitului în primul trimestru al anului.

În total numărul livrărilor de automobile din luna iunie a crescut în UE cu 6,9% potrivit celor de la ACEA, pentru un total de 1,46 milioane de automobile. Volumele vânzărilor au fost la fel de mari ca și în iunie 2007, la scurtă vreme înainte ca criza financiară să afecteze puternic industria automobilistică. În prima jumătate a anului a existat un plus în vânzări de 9,5%.

În timp ce VW a pierdut cotă de piață, constructorul auto Renault și concurenții germani au recuperat. Daimler și BMW și-au sporit vânzările în luna iunie cu rate peste medie: la München creșterea a fost de 16,3%, iar la Stuttgart de 16,5%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-verliert-weiter-Marktanteile-article18202341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 15