VW, are probleme în China

48390083

VW, probleme în China
Volkswagen și producătorul auto chinez FAW formează în China o societate mixtă. Acum aceștia s-au expus unor anchete privind acuzații de corupție. Alți producători din vest au acolo în prezent probleme.

Investigațiile de corupție împotriva Volkswagen în China sunt în expansiune. Un alt director al joint-venture-ului FAW-VW ar fi suspectat de încălcări grave ale legii, declară o comisie a Partidului Comunist din China. Mai multe detalii nu au fost însă dezvăluite. Nici Volkswagen, nici China FAW nu au dat o delcarație.

Cu doar câteva zile în urmă, Comisia a anunțat că se va investiga un fost administrator al societății. Cei din Wolfsburg mai sunt implicați într-o societate mixtă în Republica Populară.

Producătorii de automobile occidentali sunt în prezent în situația de a se confrunta cu diferite acuzații pe piața din China. Recent Audi și BMW au fost acuzați de formarea unui cartel și de abuzul poziției lor dominante pe piață. De asemenea, cu sancțiuni se confruntă și Daimler.

Comisia Națională pentru Reformă și Dezvoltare, CNDR acuză producătorii și furnizorii de vehicule străine că cer prea mulți bani pe mașinile noi, piese de schimb și servicii de atelier.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-hat-grossen-Aerger-in-China-article13517331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =