VW recheamă 385.000 de automobile

Sute de mii de proprietari de VW vor trebui să își ducă mașinile în service. Motivul este faptul că în situații limită sistemul ABS poate ceda.

Volkswagen recheamă numeroase automobile în ateliere, pentru o actualizare de software la sistemul de frânare. Un purtător de cuvânt al VW a confirmat un anunț corespunzător al revistei de specialitate “kfz-betrieb”. Potrivit acestuia, rechemarea afectează 385.000 de automobile doar în Germania, din mărcile VW, Audi sau Skoda.

Funcția de stabilizare a vehiculului prin intermediul unui sistem de frânare ar putea eșua în anumite situații limită, precum supravirare sau frânări de urgență. Cauza problemei o reprezintă “o supraîncărcare termomecanică” în unitatea de comandă a ABS-ului (Sistem Anti-Blocare) și ESP-ului (Sistem Electronic al Stabilității). În ateliere se va actualiza software-ul pentru unitatea de comandă.

Potrivit celor de la “kfz-betrieb” sunt afectate modelele Caddy, Eos, Golf, Golf Plus, Jetta și Scirocco de la VW, produse între 20 mai 2008 și 28 august 2010, precum și modelele Octavia și Superb de la Skoda produse între 1 iunie 2008 și 1 iunie 2009, precum și câteva exemplare din Audi A3. Instalarea noului software durează 30 de minute.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-ruft-385-000-Autos-zurueck-article19915650.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =