VW se confruntă cu mai multe vești proaste pe fondul scandalului cu emisiile

The logo of German carmaker Volkswagen is seen on a Volkswagen Golf GTI car at a showroom of Swiss car importer AMAG in Duebendorf, Switzerland February 12, 2016.       Reuters/Arnd Wiegmann

The logo of German carmaker Volkswagen is seen on a Volkswagen Golf GTI car at a showroom of Swiss car importer AMAG in Duebendorf, Switzerland February 12, 2016. Reuters/Arnd Wiegmann

 

Procurorii germani au extins investigatia pentru scandalul Volkswagen, anchetând în prezent 17 angajați, a declarat marti procurorul Klaus Ziehe.

“Aceasta este o parte a anchetei diesel, numărul de suspecți a crescut, cu toate că nici unul nu face parte din consiliul de administrație”, a declarat Ziehe în Braunschweig. Directorul executiv al VW, Matthias Mueller a declarat marți că investigarea angajatilor va provoca daune financiare “substanțiale și dureroase”, pentru producătorul auto.

Scandalul va pastra VW ocupat “pentru o lungă perioadă de timp”, a declarat CEO-ul, adaugand că producatorul de automobile nu a făcut nicio încercare de a-și ascunde greşelile. Anul trecut Volkswagen a pus deoparte 6,7 miliarde de euro (7,39 miliarde dolari) pentru a acoperi costurile de rechemarea pentru aproximativ 11 milioane de vehicule diesel la nivel global.

Cel mai mare constructor auto din Europa ar trebui să poată face față efectelor negative ale manipulării sale a spus Stephan Weil, al doilea cel mai mare actionar al Volkswagen.

http://www.reuters.com/article/us-volkswagen-emissions-weil-idUSKCN0WA14Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30