VW se implică la Navistar

AP-05060901633

Volkswagen deține deja două mărci importante de camioane. Dar Scania sau MAN au o prezență aproape de zero pe piața americană. Pentru a putea totuși să se facă remarcat în SUA, concernul de la Wolfsburg adoptă o altă strategie.

Volkswagen dorește acum oficial să dezvolte un parteneriat cu constructorul american de camioane, Navistar pentru a da un impuls afacerilor sale din SUA. Navistar este cel mai mic producător american de camioane, iar parteneriatul este confirmat de mai multe persoane din interiorul concernului.

Volkswagen va livra motoare de camion pentru americani, spune un insider. Cooperarea va fi susținută printr-o participație de fix 20% a Volkswagen în cadrul producătorului de camioane, care este cunoscut pentru capetele sale tractoare foarte voluminoase. Constructorul va fi recompensat cu 16 dolari pentru fiecare acțiune a sa, în total 200 de milioane de euro.

Tranzacția a fost anunțată în mod oficial marți, spun persoane din domeniu. Volkswagen și Navistar nu au dorit să ofere informații pe marginea subiectului. În timp ce nemții se luptă cu Toyota pentru supremația mondială în domeniul producerii de automobile, în domeniul camioanelor și vehiculelor grele pentru transport marfă Volkswagen joacă un rol important doar în Europa. Iar acest lucru trebuie să se schimbe, spune directorul pe divizia de camioane și autobuze, Andreas Renschler.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Insider-VW-steigt-bei-Navistar-ein-article18570651.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64