VW se îndreaptă agresiv către mașini electrice

Cel mai mare concern auto din Europa anunță o schimbare de direcție: Volkswagen vrea să investească masiv în electromobilitate, după cum a explicat directorul executiv, Matthias Müller, la startul târgului auto IAA. Pentru fiecare vehicul din paleta de modele ar trebui să existe cel puțin o variantă electrică.

După Daimler și BMW acum și cei de la Volkswagen vor să se orienteze tot mai mult către electromobilitate. Cei de la Wolfsburg vor să majoreze nivelul investițiilor în electromobilitate la 20 de miliarde de euro până în anul 2030. Până în anul 2025 diferitele mărci ale concernului vor aduce pe piață peste 80 de automobile noi cu motor electric, a anunțat directorul VW, Matthias Müller la începutul târgului auto IAA de la Frankfurt.

Printre aceste 80 de modele noi se vor regăsi 50 complet electrice și 30 de modele hibrid de tip plug-in, spune Müller. Acum compania a înțeles că aceasta este direcția în care se îndreaptă lumea și trebuie să se conformeze. Nu este o declarație informativă, ci un angajament pe care compania îl face.

Noua strategie este evident o urmare a scandalului diesel, care a determinat concernul de la Wolfsburg să sufere o criză profundă. Până în anul 2030 ar trebui să existe cel puțin o variantă electrică pentru fiecare din cele 300 de modele pe care compania le comercializează la nivel mondial în toate clasele de automobile.

Noua realiniere a constructorului auto de la Wolfsburg urmează o strategie numită “Roadmap E”. Potrivit celor de la VW este vorba despre cea mai cuprinzătoare ofensivă electrică din industria auto globală. Până în anul 2025 fiecare a patra mașină produsă de concern ar trebui să fie una propulsată exclusiv de baterii, ceea ce înseamnă în același timp că mașinile cu motoare diesel și benzină vor juca în continuare un rol important.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-schwenkt-um-auf-Elektro-Autos-article20027897.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 58