VW se luptă cu fostul patriarh

Pe data de 17 aprilie Ferdinand Piëch va împlini vârsta de 80 de ani. La Volkswagen se caută febril o modalitate de a-l onora pe fostul director executiv și președinte al consiliului de administrație. Un lucru este sigur: nu va exista o petrecere.

Volkswagen vrea ca în mijlocul conflictului cu fostul patriarh al companiei, Ferdinand Piëch, care dorește să părăsească compania, să nu îl lase pe acesta să plece fără o atmosferă de sărbătoare. Concernul de la Volkswagen caută căi prin care ar putea să îl sărbătorească pe Piëch în mod corespunzător cu ocazia zile sale de naștere.

O petrecere sau eveniment similar este exclus din start, spun doi insideri pentru agenția de știri Reuters. “Domnul Piëch nu este în dispoziția necesară pentru așa ceva”, sunt de părere aceste persoane. Este planificat un anunț de mari dimensiuni în presa scrisă, în special în edițiile speciale de Paște ale ziarelor locale.

Piëch va împlini pe data de 17 aprilie vârsta de 80 de ani. Nepotul inventatorului “Volkswagen Beetle” – Ferdinand Porsche – a condus compania Volkswagen timp de multe decenii, ori din funcția de director executiv, sau mai târziu ca președinte al consiliului de administrație. El s-a retras din cadrul concernului după o luptă pentru putere pierdută acum doi ani de zile în fața directorului executiv de atunci, Martin Winterkorn.

După o mică dispută în relație cu rudele sale, el a anunțat recent că va renunța la majoritatea acțiunilor sale deținute la Porsche SE, asupra cărora familiile Porsche și Piëch dețin majoritatea. Contractul de vânzare a fost semnat în urmă cu câteva zile. Astfel Piëch a tras astfel o linie peste lucrarea vieții sale.

El a fost persoana care a făcut din imperiul auto de la Wolfsburg ceea ce este astăzi, împreună cu cele doisprezece mărci ale sale. Picătura finală care a provocat despărțirea de companie au fost declarațiile lui Piëch în fața procuraturii și anchetele interne ale VW cu privire la scandalul emisiilor diesel. Ferdinand Piëch și-a acuzat vărul, Wolfgang Porsche și alți membri ai consiliului de supraveghere că ar fi știut despre practicile din interiorul companiei încă din primăvara anului 2015, dar nu ar fi luat măsuri. Acuzațiile au fost respinse de cei afectați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-tut-sich-schwer-mit-Ex-Patriarchen-article19781911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 16