VW trimite mii de oameni în program redus de lucru

4be1a8994309c14c14f395113c44ffab

Volkswagen suportă acum consecințele dificultăților în livrare prezentate de furnizorul de scaune auto, Sitech. Pentru mii de angajați ai fabricii din Emden se va introduce un program redus de lucru.

Volkswagen a introdus un program redus de lucru pentru mii de angajați din fabrica de la Emden. Motivul sunt blocajele înregistrate de un furnizor de scaune auto. Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost deja anunțată în mod oficial, spune purtătorul de cuvânt Jan Wurps.

Anterior consiliul de administrație și conducerea fabricii s-au pus de acord pentru ca din această joi până miercurea viitoare să fie introdus un program scurt de lucru. Din cei fix 9000 de angajați ai fabricii, 80% sunt afectați, raportează Wurps.

Motivul este reprezentat de dificultățile din livrare înregistrate de furnizorul de scaune auto, Sitech, care este o filială tot a concernului VW. Problema este la unul din furnizorii care trebuie să asigure o componentă necesară producerii de scaune pentru mașini. Compania Sitech, care are 450 de angajați tot în orașul Emden a anunțat de asemenea introducerea unui program redus de lucru.

În fabrica VW nu vor mai putea fi produse 1250 de automobile pe zi datorită acestor opriri ale producției. Acum urmează să aflăm dacă programul redus de lucru va fi păstrat pentru mai multe de cinci zile lucrătoare. Nu se știe cum se va dezvolta pe viitor situația livrărilor, deci trebuie avute în vedere reacții pe termen scurt. În timp ce programul redus de lucru va permite angajaților să încaseze, în funcție de situația familială, între 60% și 67% din salariul lor, VW va suplimenta suma destinată măsurilor de protecție socială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-schickt-Tausende-in-Kurzarbeit-article18433111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =