VW vinde Ducati

Concernul Volkswagen planifică vânzarea mărcii de motociclete – Ducati. Se pare că există deja și entități interesate, de origine orientală. Dar toate acestea reprezintă doar primul pas spre o “purificare a portofoliului” Volkswagen.

Un concern, care produce de la motociclete greu de stăpânit la automobile sport, practice sau de mici dimensiuni, dar și camioane ce pot să transporte mărfuri cu o greutate totală de 40 de tone. Practic, orice poate să ruleze pe șosele se poate găsi sub marca Volkswagen – aceasta a fost viziunea patriarhului VW, Ferdinand Piëch, care a fost director executiv și apoi președinte al consiliului de supraveghere în cadrul concernului. El a transformat concernul într-un imperiu auto ce deține 12 mărci diferite, iar cel mai recent s-a remarcat prin preluarea producătorului italian de motociclete, Ducati. Experții puneau la îndoială încă de pe atunci valoarea strategică pe care a avut-o această mutare.

După retragerea din activitate a lui Ferdinand Piëch și izbucnirea scandalului emisiilor, imperiul meticulos construit a început să se cutremure: VW are în vedere vânzarea diviziei producătoare de motociclete, raportează un insider. Există persoane interesate a căror identitate nu este cunoscută, dar se știe că provin din Orientul Îndepărtat și au oferit deja un miliard de euro pentru marca Ducati, fără a arunca nici măcar o privire în situațiile financiare ale companiei, raportează Manager-Magazin. În anul 2012 Audi a cumpărat această marcă de motociclete pentru suma de 750 de milioane de euro și cu ocazia celei de-a 75-a zile de naștere a lui Ferdinand Piëch, iar în anul 2016 Ducati a vândut în valoare totală de fix 731 de milioane de euro.

Revista vorbește cu privire la această tranzacție menționând că ar face parte dintr-o “purificare a portofoliului” Volkswagen, care ar putea afecta și alte subsidiare. Vânzarea mărcii de motociclete ar putea transmite un semnal favorabil pentru restructurarea acestui concern gigantic, care are de suferit de pe urma costurilor enorme pe care trebuie să le suporte în special în SUA ca urmare a scandalului emisiilor.

http://www.n-tv.de/auto/VW-verkauft-Ducati-article19813953.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 81