VW vinde șase milioane de mașini

08959a4188844c74be3ae7fba4237add

Piața americană rămâne un copil problemă pentru concernul german, China este însă la înălțime: Volkswagen a vândut în anul 2016 fix șase milioane de mașini. Dar pragul este semnificativ mai sus.

Întreaga marcă VW pentru automobile personale a vândut anul trecut mai multe automobile în ciuda scandalului Dieselgate. Vânzările de la nivel mondial au crescut cu 2,8% la fix șase milioane de automobile, după cum spune directorul de marcă de la VW, Herbert Diess. În special importanta piață chineză a sprijinit serios vânzările. În SUA vânzările au scăzut în special la începutul anului trecut, pentru că autoritățile americane au dispus sistarea vânzărilor la cele cu motoare diesel.

Anul trecut marca a vândut în SUA cu 7,6% mai puține automobile decât în anul precedent. La finalul de an a mers ceva mai bine pentru marca germană. Diess fixează obiective pe termen lung în SUA, în ciuda problemelor existente. Ei sunt deciși să devină profitabili în SUA în următorii zece ani.

SUA a fost pentru VW o piață dificilă chiar și înaintea izbucnirii scandalului. Din anul 2007 VW nu mai prezintă cifre ale vânzărilor din SUA. Încă de atunci aceste cifre erau negative. Directorul consiliului de administrație, Bernd Osterloh, a descris afacerile americane ca fiind “o operațiune dezastruoasă”.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-verkauft-knapp-sechs-Millionen-Autos-article19500576.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 36