VW vrea să atace Tesla în 2020 cu un SUV electric

Volkswagen extinde în continuare familia sa de automobile electrice. După I.D. și I.D. Buzz cei de la Wolfsburg au prezentat la Salonul Auto de la Shanghai un SUV Coupé. Acesta se aseamănă cu noul model electric de la Audi. Volkswagen nu reprezintă un pionier cu modelele sale electrice. Versiunile electrice de la Golf și Volkswagen Up sunt orice altceva decât bestsellere, astfel că în Sachsen concentrarea merge în special în direcția modelelor de viitor, care ar trebui să sosească pe șosele în anul 2020. În trei ani I.D. precum și modele electrice de clasă compactă ar trebui să devină, pe lângă VW Golf modelele de bază ale mărcii.

Dar introducerea noii platforme electrice se petrece în mod natural cu un crossover pe măsură. Cum ar trebui să arate acest automobil, ne-a arătat Volkswagen cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai din 2017. Directorul de marcă al Volkswagen, Herbert Diess, ne spune că până în anul 2025 compania vrea să ajungă la un milion de mașini electrice vândute pe an. I.D. Crozz va juca pentru acest obiectiv un rol central. Producția sa va fi demarată în 2020.

Crozz va beneficia de o lungime de 4,63 metri și tehnologie identică cu cea de la I.D. și I.D. Buzz. Acolo există un pachet cu acumulatori dispus între axe, care deservește ambele motoare electrice. Puntea spate preia sarcina principală, puterea fiind de 150 de kilowați, în timp ce puntea frontală este deservită de un motor electric de doar 75 kilowați. Astfel că I.D.Crozz oferă o performanță totală a sistemului de 225 kW / 306 cai putere și are o autonomie de 500 de kilometri. Viteza maximă este estimată la 180 de kilometri pe oră. Împreună cu un încărcător rapid, SUV-ul Coupé se poate încărca în jumătate de oră la 80%.

Modelele electrice precum Crozz vor putea fi pe deplin autonome pe șosele începând cu anul 2025. În modul autopilot volanul se va retrage în bord, iar șoferul se poate concentra pe divertismentul său personal. Pentru un sejur relaxant în interior, automobilul va fi echipat cu scaune comfortabile, control al habitaclului prin gesturi, display-uri animate și un acoperiș interior dotat cu lumini ambientale de diferite tipuri.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/vw-i-d-crozz-zu-spaet-vw-greift-tesla-2020-mit-einem-elektro-suv-an_id_6971216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 12