VW vrea să fie lider mondial în domeniul automobilelor electrice

Volkswagen stabilește cursul pentru viitor, iar cei de la Wolfsburg se gândesc în special la aspectele financiare. Astfel că locația de la Zwickau va fi transformată în fabrică pentru mobilitate electrică. La Dresda sunt în desfășurare pregătiri pentru extinderea producției de Golf electric.

Prin intermediul unor investiții de miliarde de euro în electromobilitate, automobile autonome și servicii de mobilitate modernă, Volkswagen vrea să stabilească poziția sa pentru viitor. În total sunt prevăzute peste 34 de miliarde de euro până la finalul anului 2022, după cum a precizat constructorul auto după o rundă de planificare pentru anii 2018-2022. Mare parte din această sumă va merge către electrificarea și hibridizarea tuturor modelelor pe care concernul le produce.

Automobilul va fi reinventat, explică directorul concernului, Matthias Müller. Prin runda de planificare care tocmai a trecut, s-au creat premisele pentru ca Volkswagen să devină numărul unu în lume în domeniul electromobilității, până în anul 2025.

VW va investi în mod special în digitalizare, electromobilitate și noi servicii de mobilitate, fără a neglija tehnologiile actuale și proiecte de vehicule, continuă Müller. Pentru că este nevoie și de proiecte care să aducă în continuare bani, spune directorul executiv al concernului. Constructorul auto a anunțat o ofensivă cuprinzătoare în domeniul electromobilității încă din luna septembrie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-will-E-Auto-Weltmarktfuehrer-werden-article20139067.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =