VW vrea să renunțe la zeci de modele

81225779

La Volkswagen urmează schimbări mari, chiar și în cazul paletei de modele. Potrivit unui raport din presă, concernul planifică să renunțe la zeci de modele care nu aduc suficiente vânzări.

Concernul Volkswagen vrea să reducă semnificativ numărul de modele din oferta sa, spun cei de la Handelsblatt. Multitudinea de variante ar trebui să scadă sub 300, raportează ziarul citând surse din interiorul concernului. De multă vreme mărcile Skoda, Audi, Porsche și VW aveau în ofertă împreună peste 340 de modele diferite. Compania nu a dorit să ofere informații legate de acest subiect.

Pe lista eliminărilor se află în special modelele care nu atrag suficiente vânzări, raportează Handelsblatt. Compania vrea ca prin acest lucru să corecteze dezvoltarea sa nefavorabilă. În anii trecuți concernul și-a extins semnificativ oferta, pentru a câștiga tot mai mulți clienți. Obiectivul a fost de a deveni cel mai mare producător de automobile din lume.

Multe modele de bază vor fi puse la dispoziția clienților în variante de doar două sau patru uși, ori variante cabrio sau combi. Producția de la Volkswagen a devenit tot mai complexă și mai dificilă în ultimii ani, scrie ziarul german. Ar trebui, de asemenea, evitată situația în care mărcile aflate sub cupola Volkswagen lansează pe piață modele ce fac concurență unul altuia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bericht-VW-will-Dutzende-Modelle-streichen-article17979961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 81