VW IN ZAPADA

  • vw_bug_beetle_girl_snow_stuck_002VW rămâne blocat în zăpadă

Temperaturile arctice din nord, gheață și zăpadă până în Texas. Iarna ia în primire mare parte din SUA, iar acum afectează și industria auto. Unii producători pot să vândă în continuare, cu automobile de lux sau modele SUV. Iar Volkswagen rămâne blocat în zăpadă.

 

Impulsul recent dobândit la sfârșitul anului trecut a fost contracarat în luna februarie de un morman de zăpadă ce s-a abătut și asupra pieței auto din SUA. După ce vânzările au fost neobișnuit de slabe în luna ianuarie, iarna grea a continuat dificultățile și a tăiat și mai mult din veniturile producătorilor de automobile.

 

O iarnă deosebit de puternică a lovit America de Nord în acest an. Gheața și zăpada s-au întins chiar și până în statul american Texas, provocând haos pe șosele și aducând temperaturi arctice în statele din nord. Prin urmare doi dintre cei mai mari producători auto din SUA, GM și Ford au cunoscut scăderi substanțiale ale vânzărilor.

 

Chrysler estimează vânzările de automobile pe întreg anul curent la doar 15,8 milioane de autovehicule, GM vorbește despre 15,4 milioane. Aceste cifre sunt cu mult sub așteptări pentru întregul an. Observatorii cred că industria auto din 2014 va ajunge la 16,5 milioane de mașini vândute. Cu toate acestea, în luna februarie lucrurile au stat ceva mai bine decât în luna precedentă, când cumpărătorii au achiziționat cu jumătate de milion mai puține mașini decât se aștepta.

 

Volkswagen pierde de asemenea tot mai mult pământ american. În februarie vânzările au scăzut cu 13,8% până la 27.112 vehicule, conform anunțului companiei. VW suferă de ceva vreme pe piața americană, a doua cea mai mare piață auto din lume, pe fondul scăderii vânzărilor. Asta se datorează în mare măsură încapacității celor de la Wolfsburg de a revizui modelele lor suficient de rapid pentru gustul clienților din SUA.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-bleibt-im-Schnee-stecken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =