Wal-Mart preia un start-up de succes

82878913

Cu o preluare de miliarde, Wal-Mart vrea să își depășească slăbiciunile din domeniul online-shopping. Prin cumpărarea Jet.com, cel mai mare detailist din lume câștigă o prezență online de încredere. Dar plusul de inovație vine și cu un preț pe măsură.

Wal-Mart este cel mai mare detailist din lume, dar în domeniul online shopping concernul american este mult în spatele concurenței. Supremația Amazon pe piață va fi întărită prin achiziția unui start-up de succes, în valoare de miliarde. Un plan ambițios, care ar putea costa o grămadă de bani. Experții evaluează, cu toate acestea, în mod pozitiv tranzacția, iar cifrele trimestriale sunt oarecum încrezătoare.

Cu toate acestea trendul către cumpărături online nu este singura provocare cu care gigantul american trebuie să se confrunte. Aceste cifre scot în evidență dilema comerțului online pentru Wal-Mart.

Compania a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 14 miliarde de dolari (12,4 miliarde de euro), iar Amazon a atins 99 de miliarde de dolari prin vânzări pe internet. Chiar dacă Wal-Mart a investit în ultimii ani circa două miliarde de dolari în afacerile sale online, diferența este enormă. Și pare să nu existe nici o speranță pentru a-și reveni prin forțe proprii, de aceea concernul bagă mână în buzunar pentru a-și procura un motor de creștere a vânzărilor.

Pentru suma de 3,3 miliarde de dolari Wal-Mart va prelua start-up-ul în creștere Jet.com. Prin preluare Wal-Mart primește software-ul pentru e-commerce dezvoltat de start-up-ul fondat în anul 2014, care din iulie 2015 își desfășoară activitatea împreună cu un portal de cumpărături online pentru piața americană. Creșterea Jet.com este impresionantă, compania a câștigat 400.000 de noi clienți în fiecare lună. Platforma este apreciată în special de tineri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Wal-Mart-schluckt-boomendes-Start-up-article18458321.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =