Wal-Mart reduce pana la 500 de locuri de muncă la sediul Arkansas

wal-mart-cut-500-jobs-its-headquarters

Wal-Mart reduce pana la 500 de locuri de muncă la sediul Arkansas

În încercarea de a reduce costurile, Wal-Mart intentioneaza sa concedieze pana la 500 de angajati, inclusiv manageri de la sediul Arkansas. Miscarea face parte din strategia directorului executiv Doug McMillon care a încercat să reducă din cheltuielile în anumite domenii şi să crească investiţiile în altele.

Wal-Mart are 1,3 milioane de amgajaţi din SUA si în jur de 19.000 numai la sediul Arkansas. Wal-Mart a raportat venituri trimestriale slabe în luna august și a redus previziunile anuale de profit din cauza unor factori diverși, cum ar fi costurile mai mari legate de forța de muncă și un dolar mai puternic. Acțiunile Wal-Mart au scăzut cu 26% pentru anul respectiv.

În același timp, retailer-ul a crescut cheltuielile pentru e-commerce pentru a stimula vanzarile. Compania a anuntat recent planurille de a extinde serviciul de preluare comenzi online.

Din octombrie magazinele sale din opt orașe din SUA vor avea o opțiune de produse alimentare cu livrare gratuită, prin care un client poate comanda on-line, iar un angajat Wal-Mart transportă produse alimentare la domiciliu . Serviciul a fost testat din 2011 în alte cinci piețe. Alti retaileri un in plan reducerea costurilor, printre care si Target, care la inceputul acestuia redus 1700 de locuri de muncă la sediul Minneapolis și a anuntat recent ca va concedia 1.500 de angajati.

http://www.ibtimes.co.uk/wal-mart-plans-cut-500-jobs-its-arkansas-headquarters-1522095

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =