Wal-Mart se dăruiește

RTX15UD9

Wal-Mart se dăruiește

În anii `80 Wal-Mart a revoluționat comertul cu ridicata în Statele Unite ale Americii și a lăsat concurența mult în urmă. Cele mai recente planuri au fost făcute publice. De multă vreme compania este în spatele altora, iar în ultima vreme nici măcar conducerea companiei nu mai crede în propria strategie.

Situația este proastă la Wal-Mart, asta se știe de multă vreme. Ultima dată concernul și-a redus prognoza de profit în luna august anul acesta. Acțiunile companiei au pierdut de la începutul anului aproape 30 de procente din valoare.

Astfel că cel mai mare concerciant cu amănuntul din lume șochează investitorii cum nu a mai făcut-o niciodată până acum. Vânzările au stagnat anul trecut, profitul pe acțiune a scăzut cu până la doisprezece procente, se mai spune.

În același timp concernul anunță cheltuieli masive. Salariul minim orar pentru cei 600.000 de angajați ar trebui să crească de la nouă la zece dolari, alți 3000 de manageri să fie angajați și este nevoie de investiția unei sume de un miliard de dolari în renovarea comerțului online.

Potrivit șefului Wal-Mart, Doug McMilon, acestea toate sunt investiții destinate îmbunătățirii serviciilor și pentru o satisfacție mai mare a clienților.
Investitorii nu sunt convinși de aceste explicații. Acțiunile au scăzut cu peste zece procente, cea mai dură pierdere pentru Wal-Mart de 25 de ani.

Numai moștenitorii familiei fondatoare, Walton, au pierdut în acea zi peste 11 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wal-Mart-gibt-sich-auf-article16146216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5