Waldorf Astoria se vinde

RTR495W4

Waldorf Astoria se vinde
Fațada scumpă a Park Avenue este gri, acoperită fiind de murdărie, iar covoarele de la recepție sunt doar puțin uzate. Cu toate acestea, Waldorf Astoria este încă o adresă de top în New York City. Și primește un investitor din China.

Istoria ilustră a acestui hotel de lux începe în anul 1893, când imigrantul german William Waldorf Astor construiește un hotel pe 33 Street din Manhattan, numit Hotel Waldorf. Patru ani mai târziu, varul lui Wiliam, John Jacob Astor, ce avea să se scufunde ulterior cu vasul Titanic, a deschis un hotel chiar lângă ușa sediului Titanic, numindu-l Astoria. După certuril indelungate, verii s-au alăturat și au pornit proiectul numit Waldorf Astoria. S-a construit și un pod care a legat cele două clădiri pentru mulți ani.

În 1920, hotelul se mută cu câteva străzi mai departe. Pe locul clădirii originale stă azi Empire State Building. Waldorf Astoria își păstrează și astăzi renumele de una dintre cele mai bune adrese din oraș. Inventatorul Nikola Tesla s-a mutat acolo, înalta societate s-a plimbat prin interiorul său. Din anii 1950 și până la moartea sa, Herbert Hoover a locuit în apartamentul prezidențial. Apoi a venit Eisenhower, care și-a petrecut și ultima seară din viață în hotel. De atunci fiecare președinte american a călcat pragul opulentei clădiri, unii au petrecut și noaptea aici, alții s-au mutat pentru ani de zile. Barack Obama a locuit aici la fiecare vizită a sa la New York.

Vânzarea acestui obiectiv de prestigiu american, este discutabilă. În industria hotelieră, multe dintre cele mai bune adrese au deja investitori străini, inclusiv legendarul Berverly Hills Hotel, care se află în mâinile sultanului din Brunei. El vrea să cumpere în prezent chiar și Plaza din Manhattan. Dar există de multă vreme o opoziție puternică și proteste împotriva conducătorilor din lumea islamică, nu este loc pentru o gândire complet liberală.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Waldorf-Astoria-verscherbelt-article13746916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 40