Walmart din Canada nu mai accepta platile cu Visa

_89951908_89951907

Retailerul Wal-Mart Canada nu va mai accepta platile cu carduri Visa, după ce acesta nu a reușit să ajunga la un acord cu firma de card de credit. Taxele aplicate la achizițiile de carduri Visa “continuă să fie inacceptabil de mari”, a declarat compania intr-un comunicat. Clienții nu vor mai putea utiliza cardul în magazinul său Thunder Bay de la 18 iulie și miscarea va fi aplicată progresiv în întreaga țară. Visa, a acuzat Walmart ca pune propriile interese financiare înaintea clienților săi.

“Wal-Mart a luat această decizie de afaceri cu toate ca Visa, oferă una dintre cele mai mici prețuri disponibile pentru orice comerciant din țară”, a declarat un purtător de cuvânt al Walmart.

Lanțul de supermarketuri a declarat că a plătit mai mult de 100 de milioane de dolari, în taxele de card de credit în fiecare an. Toate cardurile de credit percep taxe de la comercianții cu amănuntul – în general, între 1% și 2,5% din costul de vânzare. Visa si Mastercard percep, de obicei, comisioane variabile în funcție de tipul de card utilizat, în timp ce American Express, în general, percepe o taxă fixă.

Cu toate acestea, compania a adăugat că a rămas optimista că va ajunge la un acord cu Visa. Walmart are aproximativ 370 de magazine in Canada.

http://www.bbc.com/news/business-36510261

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2