Walmart închide 269 de magazine la nivel mondial

_87737529_gettyimages-463871936În cursul zilei de Vineri, Walmart a anuntat ca va inchide 269 de magazine la nivel mondial, deoarece luptă pentru a concura cu comercianții cu amănuntul online, cum ar fi Amazon. Anuntul a fost făcut după ce datele privind vânzările cu amănuntul din SUA au arătat o crestere mai mică decat s-a asteptat pentru perioada sarbatorilor. Vânzările au crescut cu doar 3%, în noiembrie și decembrie, sub asteptarile pentru o creștere de 3,7%, conform National Retail Federation.

Închiderile Walmart vor afecta 10.000 de muncitori din SUA și 16.000 din întreaga lume.

Anunțul a fost făcut la trei luni după ce directorul executiv al Walmart Doug McMillon a spus investitorilor că firma se va concentra să devină mai puternică.

“Închiderea magazinelor nu este niciodata o decizie ușoară. Dar este necesară pentru a menține compania puternică și poziționată pentru viitor”, a declarat McMillan în luna octombrie.

Deficitul național în cumpărăturile de sarbatori s-a inregistrat chiar dacă retailerii au oferit reduceri mari pentru a atrage clienții. Vanzările cu amănuntul on-line au inregistrat o creștere semnificativă, de 9% până la 105 miliarde de dolari, dar nu suficient pentru a ridica cifrele globale.

http://www.bbc.com/news/business-35328098

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3