Walmart ratează prognoza de profit

_85021985_85021984

Walmart ratează prognoza de profit

Walmart, cea mai mare companie din domeniul comerțului cu amănuntul la nivel mondial a raportat o scădere peste aşteptări a profiturilor şi a vânzărilor din cadrul supermarketului din Marea Britanie, Asda.walmart. Compania a raportat un profit net de 3.48 miliarde de dolari în perioada aprilie-iulie, in scadere de la 4.09 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Asda a declarat că vanzarile au scazut cu 4,7% in această perioadă comparativ cu anul trecut, din cauza concurenței dure.

Cu toate acestea, vânzările în magazinele Walmart deschise de mai mult de un an au crescut cu 1,5% în această perioada, in timp ce veniturile au atins 120.2 miliarde de dolari, aproximativ neschimbate în comparație cu anul trecut.

Directorul executiv al companiei, Doug McMillon a declarat: “Suntem multumiti că investitiile pe care le-am făcut contribuie la îmbunătățirea activității noastre, chiar daca nu la fel de repede cum ne-ar plăcea.” Walmart a mai declarat că scăderea profiturilor a fost determinată de creșterea investițiilor în personal.

http://www.bbc.com/news/business-33974218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =