Warren Bufett și Berkshire Hathaway

FILE - In this May 5, 2014 file photo, Berkshire Hathaway Chairman and CEO Warren Buffett gestures during an interview with Liz Claman on the Fox Business Network in Omaha, Neb. The stock price of Berkshire Hathaway topped $200,000 for the first time Thursday morning, Aug. 14, 2014. Class A shares of Berkshire jumped past the milestone to an all-time trading high of $201,625. (AP Photo/Nati Harnik, File)

Warren Bufett și Berkshire Hathaway

Mașina de bani a investitorului Warren Buffett rulează la capacitate maximă împlinind în curând 50 de ani. Sâmbătă s-au întâlnit acționarii din nou pentru “Woodstock-ul capitaliștilor” pentru a sărbători venituri de top.

Concernul feroviar Burlington Northern Santa Fe și divizia de asigurări au făcut totul posibil: Mulțumită lor și altor investiții profitul a crescut la Berkshire Hathaway în primul trimestru cu zece procente la 5,16 miliarde de dolari (4,6 miliarde de euro), după cum a anunțat la Omaha compania cu sediul în statul federal Nebraska la scurtă vreme după adunarea generală. În mod special a crescut profitul Burlington Northern Santa Fe, care a urcat cu 44% la peste 1 miliarde de dolari.

La întâlnirea de sâmbătă Buffett în vârstă de 84 de ani a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare de la vârful conglomeratului de firme. El însuși a numit cu plăcere acest eveniment la care participă peste 40.000 de acționari “Woodstock-ul capitaliștilor”.

De ani de zile există speculații privind urmașul legendarului fondator al Berkshire, care a fost poreclit la nivel mondial ca “Oracolul de la Omaha”. Până în prezent, el nu a dorit să menționeze când va demisiona. La începutul lunii martie el a anunțat că are deja doi candidați ca posibili urmași ai săi: unul este vărul șefului Deutsche Bank Anshu Jain, Ajit Jain, care se ocupă în principal de divizia de asigurări, iar celălalt candidat este managerul Berkshire Greg Abel.

Berkshire Hathaway este implicată în peste 80 de firme. Printre acestea se numără American Express, Coca-Cola, IBM și Wells Fargo. În luna martie Buffett a legat împreună cu investitorul financiar brazilian 3G fuziunea giganților americani de alimente Heinz Ketchup și Kraft Foods.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/warren-buffett-berkshire-hathaway-feiert-50-a-1031749

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =