WEEKEND-URILE INSORITE AU MARIT VANZARILE AUTO IN SUA

_75278340_2014-chevrolet-corvette-046-medium

Luna mai înfloritoare pentru producătorii de automobile din SUA
Producatorii de automobile din SUA au raportat că cifrele vânzările au crescut puternic în luna mai, ajutate poate de cinci week-end-uri însorite în toate părţile națiunii.

Chrysler a declarat ca vanzarile au crescut cu 17%, conduse fiind de marca Jeep care a înregistrat un salt în vânzări de 58% după apariţia noilor modele. Nici General Motors, nu are de ce să se plângă, după ce s-a confruntat cu cele mai multe rechemari şi cu o amendă de 35 de milioane de dolari, cea mai mare pedeapsă civilă percepută vreodată, producătorul american a raportat o crestere de 12,6% a vanzarilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de altă parte, Ford a fost luat prin surprindere, nu se astepta la o creştere de 3% a vânzărilor. A fost ajutat de creșterea cererii pentru vehicule utilitare sport (SUV-uri), precum și de marca Sedan Fusion. Cu toate acestea, Ford a înregistrat o scadere a vanzarilor de camioane de 4%, dar se pregăteste pentru lansarea noului său F-150 camion pick-up, şi speră să dea lovitura cu vehiculul cel mai bine vândut în America de Nord.
Luna Mai este în mod tradiţional o lună puternică pentru vînzările de automobile din SUA.

http://www.bbc.com/news/business-27687909

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 1 =