WELTBILD SALVAT

  • 213545_1_486x324Episcopii sar în ajutor

20 de milioane din partea Ahidiecezei de Munchen și Freising, 15 milioane din partea Diecezei de la Augsburg. Episcopii au fost de acord cu un pachet de salvare pentru Weltbild, care se află în insolvență. Iar acum este clar cine și cât va avea de plătit.

 

Episcopii catolici au fost de acord cu un ajutor financiar pentru supraviețuirea grupului de presă Weltbild. Asociația diocezelor germane a decis la adunarea generală de la Wurzburg să adune 65 de milioane de euro. Cu acești bani se va continua funcționarea grupului originar din Augsburg, conform declarațiilor Adunării Episcopilor Germani.

 

Restul de 30 de milioane de euro până la suma de 65 de milioane, vor fi adunați de la acționari. Iar aceștia dețin cea mai mare parte din capital, comparativ cu participarea diecezelor. Weltbild a intrat în insolvență deja de o perioadă bună de 2 săptămâni. Această situație se datorează faptului că proprietarii ecleziastici, printre care 12 episcopi nu au mai vrut să mai ofere bani. Cardinalul de la Munchen, Reinhard Marx a recunoscut că această criză se datorează și bisericii.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/verlag-in-der-insolvenz-bischoefe-helfen-weltbild-mit-millionen-euro-1.1873771

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =