Weltmeister EX5 este o mașină electrică de la o companie chineză fără renume

 

După ce a ocupat numeroase poziții în cadrul BorgWarner, Fiat Group, Volvo și cel mai mare producător auto chinez – Geely, un director pe nume Freeman Shen a scos pe piață propria sa creație.

Aceea este Weltmeister EX5, produsul unei finanțări în valoare de un miliard de dolari, de la unul din cei mai mari jucători din industria chineză de tehnologie. Compania lui Shen, WM Motor, susține că va începe să primească comenzi pentru mașina sa electrică începând cu luna aprilie.

În ciuda numelui său, Weltmeister este o mașină chinezească, doar numele său este german și se traduce în “campion mondial”. Se dorește reflectarea intenției de a concura de la egal la egal cu producătorii tradiționali de automobile, pornind de la o companie de tip start-up.

În timpul dezvăluirii SUV-ului electric EX5 la începutul lunii decembrie, Shen a declarat pentru Reuters că, compania sa are planuri pentru a începe producția în al doilea trimestru din 2018, cu primele livrări urmând să aibe loc în a doua jumătate a anului. EX5 se va vinde pentru mai puțin de 300.000 de yuan (45.000 de dolari).

Numele lui Shen s-ar putea să fie familiar pentru cei care activează în industria auto. El a făcut parte din consiliul de directori de la Geely, cel mai mare producător auto din China, perioadă în care concernul a cumpărat și integrat în activitatea sa producătorul suedez Volvo.

https://www.greencarreports.com/news/1114361_weltmeister-ex5-first-electric-car-from-1-billion-chinese-company-youve-never-heard-of

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5