WhatsApp pune pe jar justiția americană

57571931

Autoritățile americane iau în vizor aplicația WhatsApp, potrivit unor rapoarte din presa locală. Similar războiului criptologic cu cei de la Apple, este vorba despre o tehnică de criptare a filialei Facebook: o judecătoare a ordonat măsuri de control judiciar, dar acestea au eșuat.

Criptarea utilizată de cei de la WhatsApp este luată în vizor de guvernul american, spune un ziar american. Într-un procedură juridică, o judecătoare a ordonat efectuarea unui control amănunțit, însă acestea au eșuat ca urmare a tehnologiei de criptare utilizată de serviciul de mesagerie, raportează New York Times. În ministerul de justiție american există la ora actuală consultări privind măsuri suplimentare, spun persoane informate.

Guvernul american este deja implicat într-un proces cu Apple despre deblocarea telefoanelor de tip iPhone, care ține deja de ceva vreme prima pagină a ziarelor. Ziarul nu a putut însă să ofere detalii suplimentare legate de acest caz. Se mai spune doar că nu este vorba despre condamnări privind terorismul și încă nu este clar dacă guvernul american va alege calea instanței de judecată în acest litigiu în care sunt implicați cei de la WahtsApp.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/WhatsApp-aergert-die-US-Justizbehoerden-article17212791.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =