WikiLeaks oferă o recompensă pentru scurgeri de informaţii din Adminisraţia SUA

img_0459

WikiLeaks a promis, marţi, o recompensă pentru orice scurgere de informaţii de la Casa Albă înainte de încheierea mandatului preşedintelui american Barack Obama, relatează BFMTV.

“Aviz administratorilor informatici: nu lăsaţi Casa Albă să distrugă din nou istoria Statelor Unite. Copiaţi (documentele) acum şi trimiteţi-le la WikiLeaks când vreţi !”, a anunţat organizaţia.

“Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informaţie care permite arestarea sau boicotarea oricărui agent al Administraţiei Obama care a distrus dosare importante”, a mai comunicat WikiLeaks.

Fondatorul său, Julian Assange, a acordat apoi un lung interviu postului de televiziune american Fox la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012.
El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuţa de e-mail a lui John Podesta, şeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.

Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informaţii, punct de vedere împărtăşit şi de Administraţia americană, şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale.

“Sursa nu este Guvernul rus”, a insistat Julian Assange, un critic înfocat al lui Hillary Clinton. Assange a spus că este “imposibil de spus” dacă dezvăluirea acestor e-mailuri a favorizat alegerea magnatului impbiliar în funcţie de preşedinte al Statelor Unite.

Julian Assange, în vârstă de 45 de ani, este refugiat la Abasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012 pentru a evita să fie extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare în cadrul unei anchete pentru viol, după plângerea despusă de o suedeză în 2010. Assange a negat aceste acuzaţii şi a susţinut că acesta este doar un pretext pentru a fi extrădat în SUA, unde ar putea fi acuzat de spionaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 26