Windows 10 gratis și pentru utilizatorii XP

Klaus-Wedekind-Windows-10

Până în prezent doar utilizatorii Windows 7 și Windows 8 puteau să treacă gratuit la Windows 10. Dar printr-un mic ocol există acum un upgrade gratuit mai mult sau mai puțin oficial pentru PC-urile ce rulează pe Windows XP sau Vista.

Din data de 29 iulie utilizatorii Windows 7 și Windows 8 vor putea să își upgradeze gratuit sistemul la Windows 10. Condiția prealabilă pentru aceasta este ca sistemul de operare de pe dispozitiv să fie activat și licențiat. Cine are un dispozitiv cu un sistem de operare mai vechi trebuie să cumpere Windows 10 sau să spere că Microsoft va oferi poate în viitor un upgrade gratuit și pentru Windows XP sau Vista.

În weekendul trecut o postare de pe blog a șefului Windows, Grabiel Aul, a provocat mare agitație. În această postare el explică cum vor primi utilizatorii versiunea finală a Windows 10 din data de 29 iulie și a mai adăugat că în cadrul programului Windows-Insider se testează deja versiuni pre-lansare a noului sistem de operare. Prin urmare, toți salariații companiei care au instalat ultima versiune de preview și sunt logați cu contul lor de Microsoft pentru programul de test vor primi în ziua lansării versiunea finală a Windows 10.

Aceste informații sunt valabile și pentru calculatoarele care au utilizat deja complet versiunea de test, sau care nu au instalat niciodată Windows 8 sau 7 sau de pe care versiunea de preview a fost îndepărtată complet. Astfel computerele pe care a fost instalat anterior Windows Vista sau XP vor primi de asemenea din 29 iulie în mod gratuit Windows 10, dacă îndeplinesc aceste condiții.

http://www.n-tv.de/technik/Windows-10-auch-fuer-XP-Nutzer-gratis-article15349826.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 36