Windows 10 în continuare gratuit

Microsoft prelungește perioada în care este posibil să se actualizeze vechile computere la Windows 10. Pentru asta trebuie însă să vă grăbiți puțin.

Cei de la Microsoft au vrut să ceară bani începând cu 30 iulie 2016 pentru upgrade-ul de la Windows 7, 8 sau 8.1 la versiunea 10. Dar au prelungit perioada actualizării gratis pentru utilizatorii care se bazează pe tehnologii de asistență, cum ar fi “Lupa” sau “Text-to-Speech”, până la finalul anului 2017. Acum nu ar trebui să mai fie posibil să facem actualizări gratuite la ultima versiune de Windows. Dar o publicație germană a descoperit pe pagina de suport în limba engleză că Microsoft a prelungit tacit termenul cu încă două săptămâni. Dacă dați click pe rubrica de FAQ, scrie că actualizările gratuite pentru persoane cu deficiențe de auz sau vedere sunt posibile până pe data de 16 ianuarie.

Chiar dacă oferta nu este valabilă pentru toată lumea, ea poate fi folosită de oricine. Este la fel de dificil precum vizitarea unor pagini web cu conținut dăunător pentru minori, printr-un simplu click pe butonul care confirmă că aveți peste 18 ani. În cazul Microsoft, prin click-ul asupra butonului de “Upgrade Now” se confirmă faptul că veți folosi sistemul de operare cu tehnici de asistență. Mai mult decât eventual o mică încărcare de conștiință nu va costa pe nimeni această actualizare. Microsoft ar putea prelungi termenul după data de 16 ianuarie, acest fapt nu este exclus, dar este puțin probabil. Astfel că utilizatorii care doresc să facă upgrade la Windows 10 trebuie să profite de această oportunitate.

Candidați la actualizare există suficienți peste tot în lume, iar creșterea Windows 10 s-a aplatizat dramatic în ultimele 12 luni. Potrivit publicației “Netmarketshare” ultimul sistem de operare de la Microsoft pentru PC-uri Desktop și laptop-uri are în prezent o cotă de piață de aproximativ 33%, cu doar 9 puncte procentuale mai mult decât în urmă cu un an. La aproximativ 43%, Windows 7 este în continuare cel mai folosit sistem de operare pe PC-uri.

https://www.n-tv.de/technik/Windows-10-doch-noch-kostenlos-article20225740.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 45