Windows 10 Mobile este oficial istorie

Cine a cumpărat un smartphone cu sistem de operare Windows 10, a pariat greșit. Un manager de la Microsoft a explicat pe Twitter faptul că sistemul de operare va fi retras. Compania nu lasă utlizatorii sistemului fără nici un fel de suport, chiar dacă are însă alte planuri de viitor.

Multă lume a putu ghici faptul că Windows 10 Mobile se află în ultimele sale zile de viață. Microsoft a sistat deja de multă vreme vânzarea propiilor smartphone-uri și a operat doar strictul necesar pentru ca sistemul de operare pentru dispozitive mobile să trăiască în continuare. Directorul executiv al companiei, Satya Nadella, a declarat într-un interviu din luna mai pentru publicația “Marketplace”, că Microsoft nu vrea să renunțe definitiv la această piață și va produce și pe viitor telefoane mobile. Orice ar fi vrut să spună, se pare că nu vor folosi sistem de operare Windows 10 Mobile. Pentru că fostul director al diviziei, Joe Belfiore, a clarificat acum pe Twitter faptul că sistemul de operare va fi retras de pe piață.

Utilizatorii nu mai pot astfel să spere la funcții noi, scrie managerul responsabil de browser-ul Edge în cadrul echipei Windows. Microsoft a făcut eforturi mari pentru a atrage dezvoltatori care să creeze aplicații pentru Windows 10 Mobile. I-a plătit bine și le-a oferit beneficii substanțiale. Dar în cele din urmă numărul de utilizatori a fost prea redus pentru ca alte companii să mai investească în Windows 10 Mobile.

Recent, chiar și Belfiore a trecut în tabăra Android iar acum folosește un Samsung Galaxy S8 echipat cu aplicații Microsoft, după cum declară el însuși într-un videoclip postat pe “WindowsArena.de”. Utilizatorii care nu vor să facă un asemenea pas, nu trebuie să își facă griji pentru securitatea lor. Microsoft va sprijini utilizatorii cu actualizări periodice, cel puțin pentru un timp, spune Belfiore. Nu se precizează însă cât timp vor mai continua acestea.

http://www.n-tv.de/technik/Windows-10-Mobile-ist-offiziell-Geschichte-article20073891.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 30