Windows 10 primește o protecție mai bună a datelor

Microsoft își îmbunătățește setările de protecție a datelor pentru Windows 10 odată cu actualizarea de toamnă a sistemului de operare. Acest lucru este valabil atât pentru instalările noi, cât și pentru software care este deja în uz.

Prin următoarea mare actualizare pentru Windows 10, ce va sosi în toamna acestui an, Microsoft oferă utilizatorilor un control sporit asupra drepturilor de acces ale aplicațiilor. După cum explică reprezentanții companiei într-o postare pe blog, atunci când se instalează orice fel de dispozitiv nou, utilizatorii vor trebui să citească declarația de protecție a datelor. Pentru a ști exact despre ce este vorba, în timpul instalării se poate alege dintre temele “poziție”, “recunoaștere vocală”, ”diagnoză”, ”experiență individuală” și ”publicitate”, iar la fiecare în parte se poate face click pe rubrica “aflați mai multe” care deschide o fereastră cu mai multe informații.

Pe calculatoarele care beneficiază de “Creators Update” la instalarea de noi programe se va solicita acordarea drepturilor de acces. Utilizatorii vor putea decide dacă software-ul poate accesa elemente sensibile, cum ar fi camera, locația, microfonul sau contactele. Până în prezent, Windows 10 întreba utilizatorul doar dacă aplicațiile pot utiliza locația în care se instalează.

Notificările vor fi primite doar de aplicațiile care vor fi instalate după actualizarea de toamnă. Drepturile de acces pentru aplicațiile deja instalate pot fi verificate și gestionate în setările de confidențialitate (Start – Setări – Confidențialitate). Autorizările eliberate pot fi de asemenea retrase în orice moment.

Pentru clienții corporate va exista pe viitor în afară de asta mai mult control asupra datelor de sistem pe care Windows le colectează și le trimite apoi la Microsoft. Administratorii de sistem au mai multe posibilități de a restricționa aceste comunicații.

Fall Creators Update va deveni disponibil începând cu data de 17 octombrie pentru computere cu Windows 10. În funcție de configurația computerului, acesta poate fi pus la dispoziție la o dată ulterioară. Pe lângă consolidarea confidențialității, noua actualizare mai vine și cu funcții noi pe calculator. Printre acestea se numără posibilitatea de a experimenta Mixed-Reality, Paint 3D sau o conexiune directă cu unitatea de stocare Cloud OneDrive.

http://www.n-tv.de/technik/Windows-10-bekommt-besseren-Datenschutz-article20038630.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =