Windows 10 va costa bani din vară

Das-Gratis-Angebot-von-Windows-10-laeuft-Mitte-2016-aus

De luni de zile cei de la Microsoft oferă gratuit noul lor sistem de operare. Dar această campanie va ajunge la bun sfârșit și din luna august a acestui an Windows 10 nu va mai fi disponibil spre descărcare gratuită. Apoi utilizatorii vor fi nevoiți să bage mâna în buzunare.

Windows 10 va costa după expirarea promoției de un an pentru upgrade-ul gratuit, circa 120 de dolari din luna august a acestui an. După data de 29 iulie utilizatorii sistemului de operare vor putea să cumpere o licență validă împreună cu un PC nou sau alternativ versiunea Home pentru suma de 119 dolari, anunță managerul Microsoft, Yusuf Mehdi într-o postare de pe blog. El nu a dat declarații față de prețurile versiunilor Pro și Enterprise.

La nivel mondial sistemul de operare rulează în prezent pe 300 de milioane de dispozitive. Windows 10 este utilizat atât în gospodării pe calculatoare private, cât și în școli sau instituții ori companii de mici dimensiuni și s-a răspândit mult mai rapid decât orice alt sistem de operare marca Windows. Odată cu Windows 10 s-a scos pe piață și noul browser al companiei, sub denumirea de Microsoft Edge, care este disponibil doar sub noul sistem de operare. În comparație cu trimestrul trecut, utilizarea a crescut cu peste 50% la un total de 63 de miliarde de minute, scrie Mehdi. Asistentul digital personal Cortana a răspuns de la introducerea sa la peste șase miliarde de întrebări ale utilizatorilor.

Iar odată cu sărbătorirea unui an de existență, Microsoft vrea să echipeze sistemul cu facilități suplimentare. Va exista, spre exemplu, o funcție de recunoaștere a scrisului de mână, numită Windows Ink. Asistentul digital Cortana va colabora mai bine cu telefoanele mobile pe platformă Windows și va permite vizualizarea mesajelor sau notificărilor chiar și pe ecranul blocat.

http://www.n-tv.de/technik/Windows-10-kostet-ab-Sommer-Geld-article17637396.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 18