Windows 10 va fi mai eficient din punct de vedere energetic

Microsoft echipează Windows 10 cu o nouă funcție care reduce semnificativ consumul de energie. Notebook-urile vor rezista mai mult fără a se resimți o reducere a performanței.

Utilizatorii care iau parte la programul Microsoft Windows Insider, primesc în prezent noul build 16176. Odată cu el sosește și așa-numitul Power Throttling pentru PC. Este vorba despre o funcție care în principiu nu reprezintă nimic nou, doar că nu a existat până acum în Windows. Potrivit unei postări pe blog, aceasta are rolul de a optimiza activitățile aplicațiilor aflate în fundal, pentru a reduce consumul de curent. Laptop-urile vor avea astfel parte de autonomii semnificativ mai mari când rulează pe baterie.

Nu este vorba despre închiderea completă a funcțiilor procesorului sau reducerea performanței. Dar acesta primește doar atâtea resurse câte îi sunt necesare pentru realizarea sarcinilor din fundal. Acest lucru înseamnă că aplicațiile din fundal pot primi minim de resurse din partea procesorului pentru îndeplinirea sarcinilor. Sistemul de operare recunoaște automat dacă sarcinile chiar sunt importante pentru utilizator și distribuie resurse în mod corespunzător. Potrivit celor de la Microsoft în experimentele efectuate cu Power Throttling consumul de energie al procesorului a fost redus cu până la 11%.

Se va putea vedea apoi în Task Manager ce fel de procese sunt administrate de noua funcție. Dacă utilizatorii vor sesiza că performanța aplicațiilor are de suferit de pe urma funcției de Power Throttling, atunci aceasta va putea fi exclusă pentru anumite programe în pagina de setări și capitolele System – Acumulator – Utilizarea acumulatorului. În afară de asta va fi posibil ca noul sistem de economisire a bateriei să fie oprit complet, dacă se alege din setări modul de performanță maximă.

http://www.n-tv.de/technik/Windows-10-wird-sparsamer-article19799946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =