Windows înghite iTunes

Este vorba despre servicii și nu despre platformă: sub conducerea lui Satya Nadella compania Mirosoft desființează noi granițe și o ia pe drumuri noi. Acum aplicația iTunes de la Apple primește acces în Windows App-Store, iar pentru sistemul Hololens (Mixed Reality), Microsoft are planuri mari.

Microsoft oferă noi opțiuni pentru dezvoltatorii care vor lucra la transformarea sistemului de operare Windows 10 într-o platformă universală. Acest lucru a fost prezentat în cadrul unei conferințe ce a avut loc la Seattle pe tema dezvoltării de software. Punctul central al conferinței a fost reprezentat de intrumentele și funcțiile care permit o utilizare fără întreruperi a documentele pe mai multe dispozitive diferite. Astfel că pe viitor nu va mai conta dacă funcțiile sau documentele se află pe un dispozitiv su iOS sau cu sistem de operare Android. “Creators Update” pentru Windows 10 va deschide pentru utilizatori numeroase metode noi pentru dezvoltatori, iar în toamnă cei de la Microsoft au prevăzută următoarea mare actualizare a sistemului de operare.

Interconectarea cu alte sisteme de operare este promovată de Microsoft și în cadrul Apple Store. Acolo până la sfârșitul anului utilizatorii vor avea la dispoziție aplicația iTunes de la Apple cu toate funcțiile sale obișnuite, a anunțat managerul Microsoft, Terry Myerson. Utilizatorii de Windows primesc astfel acces direct la iTunes Store precum și suport pentru iPhone-urile lor și alte dispozitive Apple. Chiar și software de tip corporațional precum SAP va fi disponibil pe viitor direct în Windows App Store.

Pentru “ochelarii” Hololens Microsoft a câștigat un partener important prin trupa artistică canadiană Cirque du Soleil. Trupa care este renumită în toată lumea cu spectacolele sale artistice, folosește pentru conceperea noii sale reprezentații tehnologia Mixed Reality de la Microsoft. Cu ajutorul acesteia mediul înconjurător real este “îmbunătățit” cu componente virtuale. Cu această tehnologie trupa poate să se vadă reprezentând în orice locație din lume și să folosească în mod virtual echipamentul de pe orice scenă, spune directorul de creație, Chantal Tremblay. Astfel se economisește timp și bani.

http://www.n-tv.de/technik/Windows-schluckt-jetzt-sogar-iTunes-article19838068.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1