Winterkorn trebuie să renunțe la toate birourile VW

981b5f6334fe014f91fde56ee3547413

Winterkorn trebuie să renunțe la toate birourile VW

După demisia sa din conducerea VW, fostul director general al companiei, Martin Winterkorn, nu dorește să se despartă de anumite posturi influente din cadrul companiei. Dar presiunea este prea mare. Un mandat din partea consiliului de supraveghere îl condamnă pe fostul director la exil.

Datorită scandalului privind manipularea emisiilor, fostul director executiv al concernului, Martin Winterkorn, este obligat să cedeze și restul posturilor sale din cadrul concernului. După informații ale “Süddeutscher Zeitung”, NDR sau WDR, pierderea completă a puterii se va pune în aplicare în următoarele zile. Winterkorn mai este în prezent șeful consiliului de supraveghere la Audi, dar și la filiala VW producătoare de camioane. De asemenea el face parte din consiliul de supraveghere la producătorul de mașini sport, Porsche.

Dar managerul de top mai deține în special și postul de director la Porsche SE Holding. Aceasta este o companie financiară, în care familia Porsche și Piëch și-au inclus acțiunile pe care le dețin la Volkswagen AG. Ambele familii sunt acționari majoritari peste acest holding ale concernului auto, pe care îl pot controla.

Dacă Winterkorn rămâne șeful holdingului familial, atunci el va avea în continuare o mare influență asupra concernului Volkswagen și chiar și asupra urmașului său în postul de director executiv al VW, Matthias Müller. Müller este în holding director pentru strategii și dezvoltarea companiei și îl are acolo încă pe Winterkorn ca șef.

Din cercuri apropiate concernului se spune că Winterkorn și-ar fi analizat situația și se va retrage complet din toate activitățile de la Volkswagen. Anterior vor fi clarificate anumite formalități. Landul Niedersachsen, al doilea cel mai mare acționar de la Volkswagen, i-a dat de înțeles lui Winterkorn că acesta va fi nevoit să se retragă din toate birourile sale. Retragerea completă a fost de asemenea cerută de reprezentantul IG Metall.

Însă Winterkorn dorește însă să își păstreze mandatul său din consiliul de supraveghere al clubului de fotbal FC Bayern München. Șeful clubului, Karlheinz Rummenigge, i-ar fi cerut de asemenea acest lucru. Postul fiind, de altfel, lipsit de orice conexiune cu concernul de la Wolfsburg.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Winterkorn-muss-alle-VW-Aemter-abgeben-article16118391.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 7 =