Wisconsin pregătește renumărarea

5dc0945685e21bd652da28a033bec7ef

Experții sunt sceptici că rezultatul alegerilor din SUA mai poate fi schimbat semnificativ. Dar candidata verzilor, Jill Stein, deschide o petiție pentru o renumărare de voturi în Wisconsin. Două alte state vor urma.

În statul american Wisconsin se vor renumăra voturile după eșecul democratei Hillary Clinton în alegerile prezidențiale americane. O petiție corespunzătoare a fost deschisă vineri de candidata verzilor, Jill Stein, în fața unei comisii competente. Ea vrea de asemenea să se reia numărătoarea voturilor în Pennsylvania și Michigan.

Dacă Clinton ar fi câștigat pe 8 noiembrie în toate aceste trei state, atunci ar fi obținut victoria finală împotriva candidatului republican Donald Trump. Faptul că Stein cere renumărarea voturilor și nu Hillary este un indiciu că fostul secretar de stat crede că șansele unei astfel de măsuri sunt minime pentru a răsturna rezultatul final. Chiar și experții cred că este puțin probabil ca Hillary Clinton să devină câștigătoare în toate cele trei state în urma renumărării.

Trump este deja în situația de a-și forma propriul guvern. Jurământul său va fi depus pe data de 20 ianuarie. Republicanul a câștigat în Wisconsin la o diferență de 27.000 de voturi. El pare de asemenea favorizat în sondaje pentru o victorie în Michigan, dar acolo rezultatele finale vor fi publicate oficial doar luni.

Renumărarea voturilor din Wisconsin trebuie să se încheie până pe data de 13 decembrie. Cererile corespunzătoare pentru renumărare trebuie să fie înaintate până cel târziu luni în Pennsylvania și până miercuri în Michigan. Apoi votul va fi definitiv.

http://www.n-tv.de/politik/Wisconsin-bereitet-Neuauszaehlung-vor-article19191391.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =