WLAN pe trenurile regionale germane

imago68150590h

Căile ferate germane plănuiesc o ofensivă în domeniul conexiunii mobile la internet. Pe viitor nu doar trenurile de mare viteză ICE (InterCityExpress) vor beneficia de conexiune liberă și gratuită la internet, ci și trenurile regionale. Dar până atunci mai este de lucru.

Pentru mulți navetiști germani care aleg trenul, rutina zilnică ar putea deveni mai comfortabilă: pentru că după ce Deutsche Bahn a echipat toate trenurile ICE germane cu acces gratuit la internet prin WLAN, acum planul este ca și trenurile regionale să beneficieze de același lucru. Obiectivul este ca pasagerii să aibe la dispoziție o conexiune stabilă și permanentă la internet, explică Jörg Sandvoß, director executiv al DB Regio.

În prezent rețeaua feroviară poate fi acoperită în proporție de 87% de cele trei rețele de date mobile. Din cei 6,2 milioane de pasageri deserviți zilnic de Deutsche Bahn în Germania pe rute feroviare, 5,2 milioane sunt pasageri regionali. Tentativele de a introduce internet de mare viteză pe rutele regionale au fost cel puțin rudimentare, spune Sandvoß pentru Welt am Sonntag.

Deutsche Bahn a dezoltat în consecință o soluție tehnică, prin care rețelele celor trei ofertanți de servicii de date mobile, Telekom, Vodafone și Telefonica să fie interconectate. Deutsche Bahn a estimat și verificat acoperirea rețelelor mobile pe cei 21.000 de kilometri cât măsoară rețeaua feroviară și a ajuns la concluzia că există o acoperire totală în proporție de 87%. Ceea ce înseamnă că un navetist care face naveta timp de 90 de minute rămâne în medie timp de 15 minute fără semnal.

http://www.n-tv.de/reise/Bahn-will-Regionalzuege-mit-WLAN-ausstatten-article19138201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 40