Wonder Woman nu va mai fi ambasador ONU pentru drepturile femeilor, după proteste şi controverse

wonder-woman

Wonder Woman, personaj de benzi desenate inspirat de lupta feministelor, nu va mai fi ambasador ONU pentru drepturile fetelor şi femeilor, după ce numirea celebrei supereroine în funcţia de ambasador a stârnit controverse, informează Reuters.

Wonder Woman nu va mai deţine titlul de ambasador al ONU, la mai puţin de două luni după ce acest titlu acordat personajului de benzi desenate a generat proteste. 45,000 de oameni au semnat o petiţie prin care cereau ca ONU să-şi reconsidere decizia, informează Reuters.

Personajul urma să fie folosit pentru a promova mesaje despre drepturile femeilor şi violenţa pe motive de gen, a declarat ONU, potrivit BBC.

Campania a fost sponsorizată de Warner Bros şi DC Entertainment, care sprijină proiectele demarate de UNICEF şi ONU pentru egalitatea de gen şi drepturile femeilor.

Site-ul de benzi desenate The Mary Sue a salutat anunţul. “Wonder Woman este un simbol grandios, uşor de recunoscut pentru ceea ce femeile pot deveni de îndată ce vor fi eliberate dintr-o societate patriarhală”, scriu reprezentanţii de la The Mary Sue.

Dar Partidul Egalităţii pentru Femei din Marea Britanie a declarat că este “o chestiune ce ţine de comedia umană că ONU nu s-a putut gândi la o singură femeie reală care ar putea prelua acest rol”.

La anunţul veştii, angajaţii ONU au protestat în faţa sediului instituţiei.Motivul protestelor împotriva personajului Wonder Woman: Supereroina este îmbrăcată sumar şi poate transmite un mesaj ambiguu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 85 =