NOT TO WORK

pt_1763_1652_oCe să nu faci la locul de muncă

De-a lungul carierei, cu toții facem greșeli mai mici, mai mari, care le uităm repede sau care ne urmăresc. Mai jos am prezentat niște sfaturi pentru persoanele la început de carieră și nu numai, lucruri care ar trebui evitate la locul de muncă.

  • Să vorbești, să acționezi sau să îți dai demisia când ești nervos, sau din răzbunare.

Petrecem mai mult timp la locul de muncă decât oriunde altundeva, deci este normal să trecem prin diverse stări emoționale. Este bine să fim noi înșine, să fim autentici, sinceri și transparenți, atâta timp cât nu depășim limita. Dacă vei acționa din impuls și nervi la locul de muncă, este posibil să prierzi mult mai mult decât respectul de sine.

  • Să îți înșeli colegii. Multă lume își vorbește colegii și prietenii pe la spate, sau râd  de ei. Acest lucru se întâmplă deoarece suntem invidioși, ne deranjează ceva la acea persoană, ne enervează și ne este rușine, frică sau nu vedem importanța să discutăm direct cu persoanele în cauza acest lucru. Dar nu este o soluție pe termen lung. Te vei face doar de râs, și să nu uităm că roata se întoarce.
  • Să minți. Mințim de cele mai multe ori deoarece nu dorim să rănim oamenii din jurul nostru sau pentru că adevărul este prea greu de suportat. Dacă minți nu vei avea o imagine clară a realității, nu vei fi respectat și considerat de încredere cu trecerea timpului. În al doilea rând, trebuie să continui minciuna spusă, lucru care poate deveni obositor.
  • Nu îi spune șefului că nu ești fericit la locul de muncă. De cele mai multe ori lucrurile nu se schimbă, și se va întreba și dacă ești persoana potrivită pentru post. Mai bine găsește noi modalități de a evolua și vezi dacă dorește să te sprijine.
  • Nu îți distruge relațiile cu oamenii. Capacitatea ta de a construii relații cu oamenii este cea mai importantă, deoarece nu poți lucra și performa singur. Avem nevoie și de alți oameni. Dacă sunt oameni care nu îți plac poți să îi eviți, dar nu distruge relația nici cu ei. Nu ști când vei avea nevoie și de acele persoane în viața ta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3