Xbox Scorpio va fi o bestie 4K

Consola de jocuri Xbox Scorpio de la Microsoft își arată mușchii. Prețul și designul sunt încă secrete, dar echiparea hardware este cunoscută. Este sigur faptul că va fi un monstru din punct de vedere al performanței, capabil de gaming la rezoluții 4K.

Cine are cea mai puternică consolă de jocuri din lume? După ce Sony a lansat versiunea Pro la Playstation 4 toamna trecută japonezii și-au adjudecat titlul de “cea mai performantă consolă din lume”, Microsoft dă lovitura în acest an cu Xbox Scorpio, care va fi un vis devenit realitate pentru gameri.

Nu există încă indicii privind prezentarea oficială a celor de la Microsoft. Cel mai probabil producătorul va aștepta să se apropie data lansării. Detaliile pentru consolă, printre care specificațiile tehnice au fost publicate de portalul-hardware “Digital Foundry” (DF) pe pagina web “Eurogamer.net”. Iar acolo totul este prezentat la superlativ: “Hardware pentru next-gen gaming”, este titlul unei analize efectuate de autorul Digital Foundry, Richard Leadbetter, care a prezentat noi informații deosebite obținute în urma unei vizite exclusive la Microsoft.

Tehnologia din consola fără nume (Scorpio este doar numele de cod) este de domeniul SF-ului, depășind chiar și cele mai performante PC-uri: un procesor x86 cu opt nuclee, tactate la 2,3 Ghz. Potrivit autorului DF, Oli Welsh, consola va fi cu 30% mai rapidă ca și Xbox One. Placa grafică va beneficia de o răcire proprie și 40 de unități de procesare cu o viteză de tact de 1172 megahertzi, de unde rezultă o performanță teoretică de 4,6 ori mai mare decât componentele din Xbox One, explică Welsh.

Pe lângă unitățile grafice de procesare se mai adaugă 12 gigabytes de memorie RAM extrem de rapidă de tip GDDR5, care oferă o lățime de bandă totală de 326 gigabytes pe secundă. În carcasă se mai ascunde un HDD rapid cu o capacitate de un terabyte și o unitate optică UHD Blue-Ray.

http://www.n-tv.de/technik/Xbox-Scorpio-wird-ein-4K-Biest-article19783601.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 16