Yahoo crește surprinzător de puternic

87b70c34ebfbd0251711311955cd0d44

În ultimele luni Yahoo a avut de-a face cu tot felul de titluri negative, cum ar fi furtul a milioane de conturi ale clienților, care a pus în pericol preluarea sa de către Verizon. Cifrele surprinzător de puternice ar putea acum să inspire negocierile.

Concernul american de internet, Yahoo, a prezentat cifre trimestriale surprinzător de puternice. Din iulie și până în septembrie profitul net al companiei s-a situat la 163 de milioane de dolari și astfel de două ori mai bun decât în aceeași perioadă a anului precedent, anunță însăși compania. Vânzările au urcat de la 1,2 la 1,3 miliarde de dolari. Acționarilor le plac aceste cifre iar în comerțul post-bursier acțiunile au crescut cu fix 1,5 procente.

Directorul executiv al companiei, Marissa Mayer, a explicat pe marginea cifrelor trimestriale că Yahoo a adus pe piață câteva produse noi și a arătat în general o performanță financiară solidă. În prezent pregătirile pentru preluarea de către Verizon sunt în plină desfășurare. Gigantul telecomunicațiilor vrea să preia concernul Yahoo pentru 4,8 miliarde de dolari.

Cifrele trimestriale sunt exact genul de știre de care Yahoo avea nevoie pentru ca lumea să nu creadă că Verizon va decide să renunțe la această afacere, explică analistul Rob Enderle. Majoritatea oamenilor se așteaptă încă să vadă un crater fumegând acolo unde a fost Yahoo cândva, a mai adăugat acesta.

Tranzația cu Verizon a fost pusă sub semnul întrebării după ce Yahoo a anunțat că a suferit un atac informatic ce a dus la furtul unui volum impresionant de date ale clienților. Afectate au fost milioane de date ale utilizatorilor, cum ar fi adrese de e-mail, date de naștere, numere de telefon și parole. Juristul-șef al Verizon, Craig Silliman a spus săptămâna trecută că, compania sa are motive bune să creadă că incidentul va avea efecte de amploare asupra preluării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Yahoo-legt-ueberraschend-kraeftig-zu-article18888966.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 41 =