Yahoo impresionează înainte de despărțire

În ultimele luni ale sale ca și companie independentă Yahoo a prezentat creșteri puternice ale vânzărilor, la care investitorii sperau de multă vreme. Prea târziu, pentru că pe burse aceste cifre nu mai au efect.

Veteranul internetului, Yahoo, a prezentat afaceri mai bune în ultimul său trimestru înainte ca activitatea sa de bază să fie preluată de concernul american de telecomunicații, Verizon. În comparație cu valoarea anului precedent, vânzările au urcat cu 22% la 1,3 miliarde de dolari, după cum a anunțat marți compania după închiderea burselor americane. După tragerea liniei Yahoo a câștigat 99,4 milioane de dolari. În aceeași perioadă a anului precedent a fost înregistrată o pierdere de aceeași magitudine.

Cifrele trimestriale au fost mai bune decât se așteptau analiștii. Înainte de vânzarea în valoare de 4,48 miliarde de dolari către Verizon, care a fost amânată pentru luna iunie, investitorii nu mai sunt impresionați de nimic. Cursul acțiunilor nu a suferit modificări în comerțul post-bursier.

Inițial prețul de achiziție a fost semnificativ mai ridicat, dar după ce s-a descoperit faptul că, compania a fost victima a două atacuri cibernetice care s-au soldat cu pierderea de date ale utilizatorilor, companiile au convenit o reducere de 350 de milioane de dolari. În lunile rămase până la preluare părțile vor milita pentru o colaborare strânsă și pentru o integrare cât mai bună a serviciilor Yahoo în cadrul Verizon, promite Marissa Mayer, CEO la Yahoo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Yahoo-ueberrascht-zum-Abschied-article19798417.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 52